Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected] Кадър бТВРискова старетия е да се блокира

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg Кадър бТВРискова старетия е да се блокира
Коментари Харесай

Политолог: Слабостта в позицията на Борисов е, че избягва да отговори на основните въпроси на протестиращите

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected] 

Кадър бТВ

Рискова старетия е да се блокира Орлов мост и да се спре придвижването там. Явно протестиращите са решили, че по този метод ще съберат повече поддръжка, ще забележим дали е по този начин. Протестите са подкрепени от публичното мнение, към 60% от хората стоят зад настояванията на протестиращите. Дали това ще консолидира или ще разколебаи ситуацията, има рисскове и в двете направления. Но това е, което протестиращите са подхванали сега. Това разяснява в ефира на бТВ политологът Даниел Смилов. 

Винаги крие риск сходна радикална мярка като блокиране на Орлов мост, тъй като се цели да се притегли внимание. А внимание притеглят неща, които са мощно въздействащи, само че еднократни. Когато станат всеобща процедура и всеки ден е блокирано това кръстовище, то става част от всекидневието и към този момент няма въздействащия резултат на протестна акция, а по-скоро досадата от едно затруднение, което всички би трябвало да заобикаляме, когато си вършим нещата, коментира Стойчо Стойчев.

Подкрепата на хората е за главните претенции на митинга. Не можем да чакаме от хората обаче да имат визия какво тъкмо ще се случи. От моя позиция би било доста мъчно след оставка на Болисов да не се стигне до предварителни избори, уточни Смилов. Има и други благоприятни условия, които са налице, само че мъчно биха се случили, добави той.

Моят прочит е по-различен. Хората желаят митинг и оставки, само че не желаят предварителни избори. Според мен хората желаят митинг, тъй като това е всеобщата настройка, че това е нещо заслужено. И като те питат по телефона дали подкрепяш митинга, ти казваш да, тъй като това е заслужено, а и отговорът е обществено приемвлив. Но като те питат искаш ли предварителни избори, почваш да се замисляш чисто на практика и какво ще стане, в случай че изборите са постоянни напролет, коместира Стойчев.

Това, което е уязвимост в позицията на премиера сега, е това, че той заобикаля главните въпроси. Той споделя, че ще усилят пенсиите, че е мъчно да има в този момент предварителни избори. Това са причини, само че те са вторични. Протестът не се движи от тези неща, а от въпроси, свързани с корупционни кавги, на които към момента нямаме отговори, уточни Смилов. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР